"LIVE - sändning från resan"

Följ med på resan LIVE hemifrån soffan på : http://db.redknows.com/skoter/default_p.php


Där GPRS har täckning så syns det på kartan var vi tar oss fram i Sverige.



Ett Tips!
Tack för att ni loggade in på denna bloggsida. Om ni vill komma in rätt i handlingen, så rekommenderar jag att ni skrollar/rullar längst ner på sidan och sedan undan för undan skrolla uppåt i handlingen.
Tack /Henrik

*****************************************************************



Haiti

tisdag 20 april 2010

Om vi varit sörlänningar??

Om det vi varit med om den gångna veckan och om vi varit naturälskande sörlänningar till råga på allt, så hade denna fjälltur varit något utöver det vanliga, så även för oss som bor i den norra landsändan och kanske upplevs som vardag för vilken van fjällräv som helst. Vädret skiftade från sagolikt vårväder med plusgrader och riktig vårsol till nästan värsta fjällvädret med hård blåst och snöstorm, så nästan arken lyftes av nordanvindens stormstyrkor. Bo i en ark i den här miljön är vanligtvis avstressande och en livskvalitéförhöjande tillvaro för både kropp och själ. En ark består av några kvadratmeter golvyta och oftast med isolerade tygväggar med ett skelett av rörkonstruktion för att stabilisera upp tyget med. Värmekällan är i det flesta fall en fotogenvärmare och då kan det bli riktigt varmt och gott inomhus om det så skulle vara -30 grader utomhus, vilket har hänt ibland också så här års och då i synnerhet om nätterna. Termostaten för inomhustempen är varierande så till vida att dörren är mer eller mindre öppen.
Nog om arkens syfte och konstruktion!

Annars var resan ett skönt och härligt avbräck till den gråa trista vardagen i rännstenen.

Det händer oftast något, kanske nu inte alltid, ett haveri av större eller mindre karaktär, så även denna gång,.. ett mindre kälkhaveri.Det är sällan av sådan art att man står handfallen där och är tvungen att lämna pinalerna därhän, utan att kunna "fixa" läget på ett eller annat sätt. Det har inte hänt för oss iaf än,.... "men peppar, peppar,.. ta i trä".

Fiskelyckan kan variera från sjö till sjö och oftast avslöjar man varken mängden av fisken man fått eller sjön där det begav sej, vilket gäller även denna gång.
Sammanfattningsvis: En lyckad fjälltur, nästan i paritet med "Treriksröset-Smygehuk_resan".!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar