"LIVE - sändning från resan"

Följ med på resan LIVE hemifrån soffan på : http://db.redknows.com/skoter/default_p.php


Där GPRS har täckning så syns det på kartan var vi tar oss fram i Sverige.



Ett Tips!
Tack för att ni loggade in på denna bloggsida. Om ni vill komma in rätt i handlingen, så rekommenderar jag att ni skrollar/rullar längst ner på sidan och sedan undan för undan skrolla uppåt i handlingen.
Tack /Henrik

*****************************************************************



Haiti

tisdag 16 februari 2010

Nära Ljusdal


Vi landade i Kajvall vid 20.30-tiden, ungefär en mil från Ljusdal. Det har gått riktigt bra i dag också, framför allt sista sex milen då de kom två killar från http://www.aventyrsmastarna.se/ och erbjöd proffsguidning från Hassela och fram till Kajvall, en sträcka på sex mil enkelväg. Det här området är som en vit fläck på spårkartan och därför var vi inte sen på att tacka ja. Detta gjorde de helt gratis dessutom, vilket var strongt gjort av killarna. GPRS-täckningen för sändaren avbröts precis mitt på en sjö vilket gjorde att telefonen började gå varm pga oroliga människor som befarade att vi gått genom isen. Jag kan meddela alla oroliga att vi befinner oss i all högsta välbefinnande i en varm stuga i Kajvall. I morgon tar vi sikte mot Mora!

Ändrad rutt

Vi nådde Sundsvall vid 15-tiden igår em och resan gick klanderfritt hit och helt perfekta leder hela vägen från Kramfors. En genomgång av skotrarna hos KS Husvagn o Skoter, http://www.kshs.se/ och sedan går färden vidare mot Hudiksvall och vidare mot Mora är det tänkt. Vi har valt att ändra färdrutten mera inåt landet för att kunna nyttja skoterledsystemet bättre och längre söderöver.
Skotrarna går bra och vi kan notera att bränsleförbrukningen ligger och pendlar mellan 1.6 -2 liter milen allt beroende på om vi kör ospårat eller inte. Vi har tillbringat natten i Matfors medan skotrarna är inlåsta på verkstan i stan över natten. Vi känner oss otroligt fräsch i kroppen trots i runda tal 160 mil på skotern så här långt. Kan det bero på vår goda grundfysik och skotervana sen tidigare kanske, inte ens tummen känner av det.
Till sist kan jag inte låta bli att nämna alla vänliga och hjälpsamma människor man möter efter vägen.