"LIVE - sändning från resan"

Följ med på resan LIVE hemifrån soffan på : http://db.redknows.com/skoter/default_p.php


Där GPRS har täckning så syns det på kartan var vi tar oss fram i Sverige.



Ett Tips!
Tack för att ni loggade in på denna bloggsida. Om ni vill komma in rätt i handlingen, så rekommenderar jag att ni skrollar/rullar längst ner på sidan och sedan undan för undan skrolla uppåt i handlingen.
Tack /Henrik

*****************************************************************



Haiti

fredag 19 februari 2010

Snabba skoterleder

Det gick snabbt att ta sej ner till Mora, tack vare att det finns så fina leder att tillgå. Vi stannade i Mora ett antal timmar, som planerat. Vi titta till skotrarna och passade på att göra en lättare service, bytte drivremmar, tankade olja, etc. etc. Det gjorde vi hos http://www.goransmotor.se/ , traktens Lynx och Ski-doo-handlare. Vi fick ett mycket vänligt bemötande där, vilket vi verkligen uppskattade. Vi fick också goda tips om bra leder ner mot Vansbro där vi befinner oss nu. Vi körde efter ett nerlagt järnvägsspår vilket gjorde att det gick snabbt att avverka den biten. Vi tog oss in på http://www.rumshotellet.se/ där vi fick tillgång till en hel lägenhet för oss själva och med bästa standard. I morgon blir det en spännande dag av den enkla anledningen att vi inte är riktigt säkra på åt vilket håll det bär sej

Noppikoski nästa

Igår kväll nådde vi Noppikoski, 7 mil från Mora. Resan under gårdagen var lättsam, vi fick köra på preparerade leder hela vägen hit, bitvis riktigt bra och breda leder. I dag kör vi till Mora i första hand, gör uppehåll där och fortsätter sedan söderut, vilken rutt det blir har vi inte riktigt bestämt oss än. Vi låg över på ett vandrarhem, där vi också träffade spårpatrullen för http://www.nordicarea.se/ , ett spårsystem som sträcker sej över 100 mil,.. det är imponerande! Förra natten låg vi över på http://www.kajvall.se/ , en skidanläggning med också övernattningsmöjligheter, med fina stugor och en fräsch anläggning annars.
Maskinerna går riktigt bra och riktigt sköna och lättsamma att köra, därför känner vi ingenting i kroppen fast vi börjar närma oss 200 mils körning.