"LIVE - sändning från resan"

Följ med på resan LIVE hemifrån soffan på : http://db.redknows.com/skoter/default_p.php


Där GPRS har täckning så syns det på kartan var vi tar oss fram i Sverige.



Ett Tips!
Tack för att ni loggade in på denna bloggsida. Om ni vill komma in rätt i handlingen, så rekommenderar jag att ni skrollar/rullar längst ner på sidan och sedan undan för undan skrolla uppåt i handlingen.
Tack /Henrik

*****************************************************************



Haiti

fredag 19 februari 2010

Snabba skoterleder

Det gick snabbt att ta sej ner till Mora, tack vare att det finns så fina leder att tillgå. Vi stannade i Mora ett antal timmar, som planerat. Vi titta till skotrarna och passade på att göra en lättare service, bytte drivremmar, tankade olja, etc. etc. Det gjorde vi hos http://www.goransmotor.se/ , traktens Lynx och Ski-doo-handlare. Vi fick ett mycket vänligt bemötande där, vilket vi verkligen uppskattade. Vi fick också goda tips om bra leder ner mot Vansbro där vi befinner oss nu. Vi körde efter ett nerlagt järnvägsspår vilket gjorde att det gick snabbt att avverka den biten. Vi tog oss in på http://www.rumshotellet.se/ där vi fick tillgång till en hel lägenhet för oss själva och med bästa standard. I morgon blir det en spännande dag av den enkla anledningen att vi inte är riktigt säkra på åt vilket håll det bär sej

19 kommentarer:

  1. Inlägg 02.16! Ni behöver tydligen inte mycket sömn. Kikade på länken till rumshotellet, det såg himla mysigt ut.
    Hoppas nu att snöovädret söderut inte blir så besvärligt. Fast riktiga fjällrävar fixar väl sånt lätt som en plätt ;-)

    SvaraRadera
  2. Har följt er från start och tycker att ni gör en häftig resa! Men ni får nog lägga på en rem för nu regnar det i Skåne och då brukar snön försvinna ganska snabbt. Se upp för alla isar här nere jag skule inte lite en sekund på dom. Har ni vägarna förbi Stehag (Ligger mellan Eslöv och Höör) så hör gärna av er om ni behöver hjälp på nått sätt!
    Lycka till!
    /En pitebo som fastnat i den skånska myllan!

    SvaraRadera
  3. Ser på www.yr.no att dom lovat +1 till skåne på Måndag. Men snö verkar det komma to.m. Söndag och kallt på morgonen. Ni får dra på lite grann sista biten. Vilken fantastisk resa, ni visar verkligen att snöskotern finns. Lycka till tappra malmfältare.

    SvaraRadera
  4. Kan man verkligen göra en nöjesresa och säga att man samlar in pengar utan att göra ett satans skit mer än att säga att vi gör detta för en god sak? Då ska fanimej jag göra likadant för att slippa alla trädkramare när jag kör skoter där man inte får!

    SvaraRadera
  5. Nästa gång jag åker upp till Rautas ska jag säga att jag samlar in pengar till nåt när jag blir stoppad och säga att jag tjuvfiskar för en "GOD SAK".

    SvaraRadera
  6. Vilka killar, var har ni varit hela mitt liv....;)riktiga skoter freaks....wow. Har ni vägarna förbi Skövde så lovar jag att bjuda på fika...Det borde finnas mer av er typ..Bara att "ride on"
    //Louise, the best a man can get;)

    SvaraRadera
  7. Härligt grabbar, nu börjar ni komma på rätt spår, antar att Göta Kanal varit en del av färdvägen som det ser ut mot Karlsborg.
    Borde gå rätt snabbt att ta sig till Jönköping nu och sen lite planering för den sista biten, fortfarande snö i Ystad så det finns tid.

    Hoppas ni skriver någon rad på bloggen idag så vi får veta lite mer om färdvägar, snön och framförallt det som hör till skoterkörningen, alla besvärligheter som gör livet värt att leva.
    Framme på onsdag i Ystad, kör upp maskinerna til Ales Stenar för en vacker bild och sen hemåt.

    PS: Ni skiter väl i de jantelagsgrundade och osakliga påståendena i en del kommentarer, de kommer alltid oavsett det gällt skoter, båt eller apostlahästar och är Norra Sveriges största "hämsko" för utvecklingen.//DS

    SvaraRadera
  8. Kör Hårt "Gubbar" Jante verkar följa även er, läser kommentarer till er, det är nog dom som skulle velat göra det ni gör men kan ej pga, Bitterhet, eller man ställt till det för sig i livet. Det är någon som inte mår bra ???

    SvaraRadera
  9. Ser ut att bli övernattning i Hjo för natten kanske, passa på att köpa lite rökt fisk samt om möjligt ta ett snack med fiskarna från orten, de har säkert tips på var/hur det eventuellt kan vara möjligt att hålla efter strandisen på Vättern neröver mot Jönköping då de brukar även där hålla på med vinterfiske, nät under isen osv

    SvaraRadera
  10. Ni som klagar på kritiken mot resan - tycker ni själva att det är fokus på någon insamling till Haiti så här långt?
    Lokaltidningarna har inte skrivit, resenärerna själva har inte skrivit nåt om insamlingen, det är inga events på orterna de passerar. Bloggen uppdateras inte ens dagligen (det borde finnas tid på kvällarna). Inte konstigt att folk undrar.
    Det handlar inte om avundsjuka eller missunnsamhet inför resan, bara det att Haitigrejen verkar tagen ur intet. Jag respekterar killarna för själva resan men tycker även att de gömmer sig bakom ett nobelt syfte. Det står jag för och det säger jag till dem om de frågar.

    /Fredrik

    SvaraRadera
  11. Svar till Fredrik:

    Det är precis lika mycket fokus på insamling som t ex SVT eller andra visar, snabbt som attan sätts det ihop en hjälpgala för det behjärtansvärda ändamålet vilken sänds i TV på bästa sändningstid med några uttjatade kändisar som programledare, pompa och ståt och en massa olika sorters stöd lyfts fram, 2 dagar senare är det glömt och livet i 24/7 samhället går vidare som vanligt.
    Så vad är skillnaden, här liger man dessutom ett antal dagar bakom den ursprungliga planen med diverse mörkeräventyr mm.
    Summa summarum får vi säkert senare men vi kan anta att sponsorerna skänker en slant i slutändan och jag vet av ett flertal i min umgängeskrets som skänkt pengar just bara för att gubbsen åker skoter, i vanliga fall är det sådana som inte skänker pengar.

    SvaraRadera
  12. Tja, jag kan hålla med om snabbgalor men vad de handlar om när de pågår kan ingen tvivla på.
    Jag kan säga det igen. Fokus här ligger verkligen inte på Haitikatastrofen. Det är en bisak och knappt det. Målet var att stanna i städer och köra events samt samla in pengar. Det har inte hänt. Man har inte lyckats göra någon grej av resan, gissningsvis pga bristfällig planering (vilket en del vägval visar).
    Fortfarande all respekt för åkarna, men det här är inte en resa som någon kommer att minnas handlade om Haiti. Den handlade om två killar som ville köra landet igenom på skoter.
    Tvivlar man på det kan man med fördel läsa bloggen från första dagen. Inte förrän idag kom det upp en blänkare om att tänka på Haiti. Annars har det mest handlat om föret, vägval, snälla människor och snömängd. Vilket är naturligt i en skoterblogg men som knappast ska vara huvudinnehåll när syftet sägs vara bistånd. Hur mycket har samlats in längs vägen, är något de flesta undrar vid såna här påhitt. Jämför med Fylking/Aschbergs promenad genom Sverige.

    SvaraRadera
  13. Om fokus ligger på Haiti eller inte spelar ingen roll. Den här resan är en symbol och en manifestation för något mycket viktigare än Haiti: människans frihet. Med en skoter är det möjligt att ta sig fram överallt, även där det inte finns vägar. Resan tjänar också till att visa på något annat, som är minst lika viktigt som frihet, nämligen medmänniskokärlek, eller den ovillkorliga kärleken, att människor ställer upp och hjälper varandra med rum och föda då det behövs. En del har framhållit att "trädkramare" inte tycker om att man kör skoter i naturen. Men det är bättre för naturen att man kör i väglöst land än i ett land uppsprättat och förstört av vägar. Kanske kan resan inspirera andra att lämna de miljöförstörande vägarna till förmån för det väglösa landet, förlitandes sig till sina medmänniskors omsorg och omtanke.

    SvaraRadera
  14. Fredrik, heter du så ?? Hur mycket skänker du till de drabbade i Haiti ? När du är 64 år vill jag se dig göra samma resa som dessa två ? Det kommer efter resans slut tillkänogöra pengar som går via Radiohjälpen till de drabbade ! Alla de som under resans gång satt in pengar, just det under RESANS gång ! Till och med du Fredrik har ju vaknat tack vare denna resa, så vi tar det än en gång, vi är många utan Jantesyn på livet och sedan är vi några av den andra sorten. Du är välkomen på en skidtur på 3 mil idag om du bor i Gällivare, efter en sådan tur är man inte Jante" på dom som varken fiskar eller ordnar skoterturer !!! / Häls / Ny Radio/ Ulf

    SvaraRadera
  15. Fredrik ! Vad vet du om insamling ? Vad vet du om vad gubbarna gör upp med Radiohjälpen och media ! Det verkar ha väckt liv i t.om. dig. Lägg in lite pengar så gör du lite nytta istället för att skriva en massa svammel !

    SvaraRadera
  16. Fredrik, hur långt har Fylking/Aschbergs hunnit nu? Kanske man kan träffa dom efter vägen.

    SvaraRadera
  17. Fredrik ! Du" har du inga ögon ? Sätt in pengar på -- 19 19 50 - 6 -- märk med "på skoter för Haiti" Ps/ vad synd om dig som måste Tjuvfiska /ds

    SvaraRadera
  18. 8b "skånska myllan"22 februari 2010 kl. 19:54

    Hej Henrik och Roland!
    Vår klass följer er med spänning. Ni är verkligen coola gubbar som testar era gränser och på vägen genom landet läser vi att det finns en hjälpande medmänsklig hand. Även den minsta hjälpen kan vara till stor nytta när den väl behövs. Insamling eller inte, orka... det är väl huvudsaken att man bryr sig på ett eller annat vis om varandra på jorden. Sen om man visar det öppet är väl upp till var och en. Det är så typiskt när vuxna skall lägga sig i vad andra gör och inte, och på vilket sätt dom gör det. Vi har haft skolarbete om fattiga länder och läst om hur alla där hjälps åt, bara för en sådan sak som att överleva dagen. Gubbarna kunnde åka utan att hitta på något men nu valde de att hjälpa till för Haiti...tror någon verkligen att dom blir rika på kuppen....hm,(säkert får dom behålla scotrarna efter dom klarat av resan) ja, tänk om dom får behålla dom där prylarna oxå...varför skall det bli sådan, avundsjuka på vad andra hittar på???? Tänk om alla vuxna vore mer sams om de mesta. Vi har tidigare samlat in pengar till en resa , men vi har inte kommit överens om vart det skall bli. Vi har så många åsikter som det heter;) så nu har t.om. föräldrarna börjat blanda sig i, hm, våra pengar. Men nu är vi överens och sätter in summan på radiohjälpen istället, "för den goda saken skull".
    Vi håller tummarna för er och alla andra som behöver det.
    Vi i klass 8b "Skånska myllan"

    SvaraRadera
  19. Till att börja med så var det inte jag som skrev om tjuvfiske.
    Fylking/Aschberg vet du lika väl som jag att de körde sitt race i våras/somras. Vad jag menade, och jag säger det igen, är att de skapade en "buzz" kring sin manifestation. De promenerade delar av varje dag, och ägnade eftermiddagarna och kvällarna åt events och insamling i respektive ort.

    Jag kan säga det tusen gånger. Jag har ingenting emot de här killarna alls, det är jättehäftigt att de kör så långt och all respekt för det, men det verkar som att några har svårt att skilja mellan det, och att se med kritiska ögon på själva syftet (eller genomförandet). Deras ålder har heller ingenting med saken att göra. Det där argumentet "gör det bättre själv då (när du är 64 år)" är så ofantligt dumt - med det resonemanget kan ingen någonsin ha en åsikt om något om man inte kan, eller vill, utföra själva handlingen bättre på egen hand.

    Har ni förresten själva satt in pengar på 901950-6 "på skoter för Haiti"?

    SvaraRadera