"LIVE - sändning från resan"

Följ med på resan LIVE hemifrån soffan på : http://db.redknows.com/skoter/default_p.php


Där GPRS har täckning så syns det på kartan var vi tar oss fram i Sverige.



Ett Tips!
Tack för att ni loggade in på denna bloggsida. Om ni vill komma in rätt i handlingen, så rekommenderar jag att ni skrollar/rullar längst ner på sidan och sedan undan för undan skrolla uppåt i handlingen.
Tack /Henrik

*****************************************************************



Haiti

söndag 21 februari 2010

Trippel pga dålig GPRS-täckning


Det blev inte som vi ville.

Vi kom iväg i något så när tid iaf, fast vi inte stressade på något vis. Vi hade kört tre mil och hade bra fart när vi plötsligt kom på att en av oss glömt mobilen kvar hos värdfolket. Hygglig som hon var så körde hon ikapp oss med bil, så det fixade sej. Det finns folk med stort hjärta!
Vi valde att köra mot Karlsborg där vi träffade gamla bekanta från ”Keb Classic”- tiden. Naturligtvis var dom inte sen att bjuda oss på middag,….jag upprepar ”folk med stort hjärta”. Vår vägval ut från Karlsborg blev naturligtvis den nerlagda järnvägen som vi kunde nyttja en bit, för att sedan vika av mera söderut. Det blev inte som vi hade tänkt oss, hinna till Mullsjö för övernattning. Vi hade blivit bjuden att husera hos en norrländsk familj som hade flyttat till hit till orten i fråga, åter igen” folk med stort hjärta”.
Snötillgången bara ökar, det är hiskeliga mängder med snö här nere, vi tror att snön kommer att ligga kvar till midsommar minst, som det ser ut nu.
Till sist glöm inte att skänka en slant till Haitis drabbade folk, våra medmänniskor som får genomgå ett sånt förfärligt lidande.

Radiohjälpen: Pg 90 1950-6 och märk bidraget med ” På skoter för Haiti”

Tack på förhand



Lördagen den 20 feb
Nära Filipstad.
Färden från Gammelkroppa, en bit utanför Filipstad gick efter skogsvägar och vattendrag. Från Degerfors körde vi en bit efter det nerlagda järnvägsspåret. Det var inte det bästa väderförhållande idag, en ”klass 2” varning hade utfärdats, men det bryr sej inte en seg och tjurig norrlänning om. I Tived fick vi en helpension hos ett par som hade hästar. Dom hade som intresse att anordna ridturer i trakten kring Tived. Hade själva lagt ut 25 mil ridspår i närområdet,…imponerande!
I morgon hoppas vi nå Mullsjö, en bit utanför Jönköping.

Fredagen den 19 feb.
Vi lämnade Vansbro.
Det har snöat i natt, ungefär en fem cm och det fortsatte en bit in på fm. Vi kom inte så tidigt i väg från Vansbro. Det blev inte heller så lång dagsetapp pga andra aktiviteter som vi också måste göra. Vi trodde att idag skulle det bli en lättsam dag, för vi skulle utnyttja den nerlagda järnvägen och det var bara att gasa på, men icke sa nicke. Det startade bra första 2-milen men så stötte vi på patrull. Vi höll inte på att komma igenom, för det var helt igenvuxet efter spåret. Vi försökte hitta alternativa vägar, men det var svårt visade det sej. Det är kopiösa mängden av snö som det är här nere, bitvis dubbelt så mycket som hemma i Kiruna och sedan till råga på allt också tät skog. Efter många om och men och mycket svett lyckades vi hitta tillbaka till järnvägen igen och den här gången var det rensat från sly och t.o.m. skoterkört och då var det bara gasa på igen. Här finns inte märkta skoterleder som högre upp i landet. Vi har nu kört i drygt 200 mil och är det tio skotrar vi mött på hela resan, är det så att trafiken inte kommit igång än, kanske pga. att kylan som bitit sej fast. Maskinellt funkar allt väl och kroppsligt känns det bra också. Vi råkade hitta boende där vi minst anade, mitt i skogen, men så var det också ”Skogsvårdsskola”. Vi har bara 5 mil kvar till Vänern om vi väljer att gå i den riktningen. Vi är just nu i jämnhöjd med Filipstad. I morgon är det en ny dag och nya strapatser.