"LIVE - sändning från resan"

Följ med på resan LIVE hemifrån soffan på : http://db.redknows.com/skoter/default_p.php


Där GPRS har täckning så syns det på kartan var vi tar oss fram i Sverige.



Ett Tips!
Tack för att ni loggade in på denna bloggsida. Om ni vill komma in rätt i handlingen, så rekommenderar jag att ni skrollar/rullar längst ner på sidan och sedan undan för undan skrolla uppåt i handlingen.
Tack /Henrik

*****************************************************************



Haiti

lördag 10 april 2010

Nya mål!

Vi har absolut den bästa tiden framför oss nu och drygt en månad framöver när det gäller skoterturer till olika fjällsjöar i Kiruna fjällvärld. Det kan vara svinkallt på nätterna och plusgrader på dagarna vilket är absolut det bästa vid den här tiden på året. Det innebär i praktiken att föret håller i sej i bästa fall en bit in i juni månad och det gynnar oss som älskar att färdas på snöskoter. I skrivandes stund är vi i full gång med att planera en veckotur upp till fjällsjöarna väster om Kiruna, mot norska gränsen, en tripp på 30-35 mil så där. Vädergudarna verkar också vara på vår sida med strålande vårsol och hyggliga temperaturer enligt väderlekstjänsten. Det känns som att det blir en härlig tripp, som det brukar vara så här års uppe till fjälls. Den här gången har man nästan halva bohaget med sej till skillnad från "Sverige-trippen" vi gjorde tidigare i vintras, allt från fiskeark med tillhörande attiraljer, mat för en vecka, motorisborr, bensin i mängder,.. mm. mm.
Jag tittade på snökartan och såg till min stora förvåning att gränsen på snö och barmark går i jämhöjd med Uppsala. Att det har gått snabbt med snösmältningen söderöver. Det var ju dubbelt så mycket snö där nere som det var här upp i norr,..vi här uppe är van att det smälter i lite lugnare tempo. Vi har fått t.o.m. mera snö än då det begav sej.
Detta är inte första fjällturen sedan "Treriksröset-Smygehuk" och inte den sista heller, hoppas vi. Så här är det när man gillar köra skoter, man får aldrig nog!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar