"LIVE - sändning från resan"

Följ med på resan LIVE hemifrån soffan på : http://db.redknows.com/skoter/default_p.php


Där GPRS har täckning så syns det på kartan var vi tar oss fram i Sverige.



Ett Tips!
Tack för att ni loggade in på denna bloggsida. Om ni vill komma in rätt i handlingen, så rekommenderar jag att ni skrollar/rullar längst ner på sidan och sedan undan för undan skrolla uppåt i handlingen.
Tack /Henrik

*****************************************************************



Haiti

torsdag 25 februari 2010

Ystad eller kanske Smygehuk

Vi var riktigt morronpigg i morse, hoppade upp långt innan klockan ringde. Kom iväg vana troget vid 9-snåret. Vi hade siktet idag inställt på Skåne och då i synnerhet Höör. Vi var inbjudna att vara gäster hos Frostavallen Hotell o Konferens. http://www.frostavallen.se/ . Ett stort och modernt hotell av bästa klass och med en trevlig personal. Resan hit gick smärtfritt, visserligen lite kringelkrok, men det hör till. Vi riktigt njöt av solen och ”vårkänslan” idag.

Plan A:
Imorgon är det målgång i Ystad, (sex mil bort fågelvägen), om allting blir som vi har tänkt oss. Vi ska även passera Sveriges sydligaste udde, Smygehuk och få oss en riktig sillamacka, vilket lär vara deras specialitet.

Vi har också en:
Plan B:
Om vi inte hittar en naturlig plats för målgång i Ystad, väljer vi att göra det i Smygehuk istället, för det är ändock Sveriges sydligaste udde.


Vi hoppas på en trevlig och spännande dag, i morgon!

23 kommentarer:

  1. Vilket av målen ni än väljer har ni gjort en mycket speciell grej. Vem trodde väl att det gick köra skoter från den norra ändan av Sverige till den söder. Bra jobbat av två äldre herrar :-) En stor kram till er båda två från Henny i Norrbotten.

    SvaraRadera
  2. Hej! Hatten av för er!!!
    Synd att jag inte fick höra detta tidigare för då hade jag mött upp er i tyringe och följt er en bit med min skoter.
    Mvh en ensam skåning med skoter

    SvaraRadera
  3. Hejsan.
    Kan bara hålla med föregående talare, hatten av med bug och bock.

    Det skulle vara roligt ifall ni tog "genvägen" förbi Malmö och visade upp er där på gatorna. Dom skulle nog vara intresserade hur skotrar ser ut.

    Lycka till med de sista milen.

    SvaraRadera
  4. Har ni hamna i vatten vid ån?vi var lite ängsliga för detta....

    SvaraRadera
  5. Christer Liljenberg25 februari 2010 kl. 21:36

    Grabbar, sitter ni på någon kro och firar nu?
    Varit i Bryssel idag och har haft svårt att kolla in er färd men ser nu när jag är hemma igen att ni inte riktigt kommit fram tillslutmålet. Tog snön slut?
    Liljenberg

    SvaraRadera
  6. Det verkar vara snöfritt i Ystad + regn

    SvaraRadera
  7. Vad är det som har hänt ? ingen positionsförflyttning sen Torsdagkväll!

    SvaraRadera
  8. Ser ut som sovmorgon inför dagens "sillamacka".
    Sen är det bara Kävlingeån österut en bit, snedda över Revinges övningsfält ned mot Torna-Hällestad (se upp för lösdriftsboskapen).
    Vidare mot Veberöd (följ väg 102) -Sandåkra-Skurup och ned mot Abbekås, håll västerut en bit så är det sillamacka som hägrar.

    Lycka till, hoppas det blir något reportage i rikstv med uppföljning lokalt här i Norrbotten.

    Inte många utav dagens sk skoterförare som skulle palla för den här svängen, många skulle klara milantalet men inte vara tillräckligt mentalt starka för att klara 2 veckor bakom styret.

    Lycka til sista biten, det finns ännu snö kvar i Ystad några timmar http://www.ystad.se/Ystadweb.nsf/Alldocuments/57E7A8501BF9D271C1256ACB005CADA1
    Men sen är det nog kört

    SvaraRadera
  9. På min blogg kan ni läsa lite om vad som hände igår och varför dagens start blev fördröjd.
    http://osorterat.blogg.se

    SvaraRadera
  10. Bra jobbat!

    Inte funderat på att fortsätta över bron och ta sig en bit till... ? :o)

    SvaraRadera
  11. Aj Aj, men badövningar hör ju till äventyret, tur att det är plusgrader och bara en liten bit kvar, SDI brukar inte gilla alltför mycket vatten.

    Var badningen i Helge Å eller Kävlingeån? för de kallar ju det vi kallar diken för åar därnere, för övrigt precis likadant i Skottland, när jag sökte efter en av de berömda laxälvarna där så vart det ett litet "fartgupp" på vägen men jag såg en skylt och backade tillbaka, mycket riktigt så stod det "River Tweed" men jag hade då hoppat över när man var i 20 årsåldern.

    Nog om det, ser att ni är på väg nu så håll i sista biten över Rommelåsen och ned mot Smygehuk, fäll ned visiret om det är för mycket gäss på fälten för de kan skjuta skarpt.

    Kör hårt, välkomna hem till riktig vinter sedan, det blir väl en tur på en vecka eller två redan nästa vecka i riktig terräng:) , borde ju BRP Sverige ställa upp på så att maskinerna så att säga svalkörs innan de ska säljas vidare till någon lycklig

    SvaraRadera
  12. Hejsan
    Då fick man förklaringen varför det gick så trögt i går .Lycka till inga mera åar och sjö färder förädiska i skåne Lennart

    SvaraRadera
  13. Kul att träffa er igår kväll! Hoppas ni fått fart på maskinerna, det töar fort i Skåne nu.
    Verkligen imponerande resa, fortsatt lycka till!!

    /Väktaren på macken

    SvaraRadera
  14. Ska spana efter Commanderspåren i morgon när jag ska till Dalby och jobba. Ni har haft en otrolig resa!

    /H-E, skoterkille från Pajala som bor i Malmö för tillfället

    SvaraRadera
  15. Grattis! Väl genomfört. Har följt erat spår genom Sverige (nu är det bara hälften kvar--hemresan). //Byskeskoter

    SvaraRadera
  16. Gratulerar!!
    Hemresan bör ju gå betydligt snabbare, det är ju bara att följa bakspåren ;-)

    SvaraRadera
  17. Hoppas sillamackan smakade! Tack för att vi fick äran att ge er husrum igår. Lycka till med fortsatta äventyr. fam Hällgren

    SvaraRadera
  18. Grattis ni klarade av det

    SvaraRadera
  19. Stort Grattis för er prestation-
    http://osorterat.blogg.se

    SvaraRadera
  20. Gratulerar till genomförd färd, hoppas att "sillamackan " på riktigt grovt skånskt bröd smakade bra och som sagt tidigare, välkomna hem till riktig vinter.

    Hmm, kliar det inte att sätta maskinerna på en Helsingforsbåt, sova ut och sedan sätta sig i sadeln hemåt, skoterlederna är betydligt bättre därifrån och hemåt och en avslutning uppe vid startpunkten skulle vara nått för nästkommande att bräcka:).

    SKämt åsido, Bra jobbat, de därhemma vill säkert ha hem er nu.

    SvaraRadera
  21. Stort GRATTIS till er båda,hoppas att sillmackan smakade gott!!!Välkommen hem till Kiruna...Rautaspremiären väntar!!

    SvaraRadera
  22. Jag vill oxå garatta er "gubbar" för en fantastisk tripp. Vad skall jag göra nu på dagarna när jag inte kan följa er? OK jag får väl kolla in sonen Macs framfart i Skoter SM.
    Kliar det inte lite att vända skotrarna åt andra hållet och åka tillbaka hem?
    Christer Liljenberg

    SvaraRadera
  23. Grattis till en strålande körning. Har följt er resa varje dag sedan start. Det ni har gjort kan ta många år innan det kan upprepas. Ni lyckades verkligen pricka in vinter i hela Sverige. Visa nu upp för skåningarna snöskoterns förträfflighet som fordon. Många i Skåne har väl knappt sett en skoter i verkligheten. Än en gång bra jobbat. Hur åker ni hem, skoter eller,,,

    SvaraRadera